loading...
پیران فایل
پروپوزال و پایان نامه همه رشته ها
آخرین ارسال های انجمن
عنوان پاسخ بازدید توسط
فعالیت های کلاس دهم تصویر سازی مدرسه شهید فهمیده+برنامه امتحانات هنرستان شهید فهمیده 20 2651 admin_piranshahrnet
نمرات (درس excel) آخرین ویرایش + مستمر 0 929 admin_piranshahrnet
نمره اطلاعات و ارتباطات آخرین ویرایش نوبت اول+ مستمر 8 1628 admin_piranshahrnet
دانلود کتاب.... و بررسی روشهای نفوذ به وب و تامین امنیت آن(نویسنده محمود عبدالهی) 0 1089 admin_piranshahrnet
فروشگاه مقالات و پروژه های دانشجویی و دانش آموزی فعال می باشد 0 1060 admin_piranshahrnet
گالری تصاویر مدرسه شهید فهمیده پیرانشهر 0 1116 admin_piranshahrnet
نمرات (درس مفاهیم پایه + نمره امتحان) آخرین ویرایش + مستمر 4 1378 admin_piranshahrnet
خالیدنجمی ریس کمیسون فرهنگی واموزش عالی:جامعه توسعه یافته نیازمندمعلمان باانگیزه است 0 1058 admin_piranshahrnet
نمرات (درس word) آخرین ویرایش نوبت اول + مستمر 0 1032 admin_piranshahrnet
نمرات (درس پاورپوینت) آخرین ویرایش + مستمر 0 908 admin_piranshahrnet
نمرات (درس سیسم عامل) + مستمر 0 883 admin_piranshahrnet
​روش محاسبه نمرات (درس مفاهیم پایه) 0 992 admin_piranshahrnet
محمود عبدالهی بازدید : 459 سه شنبه 10 فروردین 1395 نظرات (0)

وزارتخانه‌های ایران

دولت ایران شامل ۱۸ وزارتخانه‌است. دولت جمهوری اسلامی ایران تا سال ۱۳۹۰ دارای ۲۱ وزیر و وزارتخانه بود اما از آن سال پس از ادغام چند وزارتخانه و تأسیس وزارت ورزش و جوانان، تعداد وزارتخانه‌هایش به عدد ۱۸ رسید. نام آنها به ترتیب الفبایی به همراه نام وزیر و پیوند تارنما (به روز شده تا ۱۰ بهمن ۹۱)

پیدایش

نخستین وزارتخانه‌های ایران، در زمان ناصرالدین‌شاه رسمیت یافتند. پس از عزل و تبعید میرزا آقاخان نوری در سال ۱۲۷۵ هجری قمری به دست ناصرالدین‌شاه، وی از تعیین صدراعظم خودداری کرد و صدراعظم، ۱۰ وزارتخانه را مسئول اداره کشور ساخت که عبارت بودند از: ۱-وزارت مالیه، ۲-وزارت جنگ، ۳-وزارت امورخارجه، ۴-وزارت داخله، ۵-وزارت دیوان عدالت، ۶-وزارت صنایع و علوم، ۷-وزارت وظایف و موقوفات، ۸-وزارت مشورت خانه، ۹-وزارت تحریر فرامین و احکامات، ۱۰-وزارت تجار ممالک محروسه. ناصرالدین شاه به مدت ۶ سال، ایران را از طریق وزارتخانه‌های دهگانه، اداره کرد و بعد از آن، میرزا محمدخان سپهسالار را به عنوان وزیر اعظم/صدراعظم، منسوب کرد.

وزارت آموزش و پرورش ایران مسئولیت امور آموزشی کودکان و نوجوانان (معمولاً ۵ تا ۱۸ سالگی) و نیز تریبت معلم را عهده‌دار است. در کشور ایران این وزارت خانه از سال ۱۳۴۳ که از وزارت فرهنگ منتزع گردید مسولیت آموزش عالی (دانشگاه ها) را نیز عهده دار بوده است اما پس از تشکیل وزارت علوم ، برای ادارهٔ امور دانشگاه‌ها و امور پژوهشی در سطوح عالی وزارت آموزش و پرورش وظیفه آموزش رایگان همه افراد را در مقاطع دبستان، دوره اول متوسطه، دوره دوم متوسطه و همچنین اداره دانشگاه فرهنگیان برای تربیت معلم و دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی را به عهده دارد. علی اصغر فانی وزیر کنونی آموزش و پرورش است.

وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات یکی از ۱۸ وزارتخانهٔ دولت ایران و مسؤول برنامه‌ریزی، پشتیبانی و توسعه زیرساختار و توانایی‌های ملی مخابراتی و اطلاعاتی ایران است. محمود واعظی در دولت حسن روحانی تصدی این وزارت را بر عهده دارد. شرکت مادر تخصصی مخابرات ایران شرکت ارتباطات ثابت ایران (آشنای اول) شرکت ارتباطات سیار ایران (همراه اول) شرکت مادر تخصصی پست ایران شرکت پست بانک سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی شرکت فناوری اطلاعات شرکت ارتباطات زیرساخت سازمان فضایی ایران مرکز تحقیقات مخابرات ایران شرکت خدمات هوایی پیام دانشکده علمی کاربردی پست و مخابرات ادارات کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استانها (نماینده وزارت در استانها) شرکتهای پست استانی شرکتهای پست بانک استانی کارخانجات تولیدی

وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایرانمتن مورب به اختصار «واجا» نام یکی از وزارتخانه‌های جمهوری اسلامی ایران است که به مسائل امنیتی می‌پردازد و وظیفه جمع‌آوری اطلاعات، حفاظت اطلاعات و فعالیت‌های ضداطلاعاتی در داخل و خارج از ایران را بر عهده دارد. تصدی این وزارت را حجت‌الاسلام سید محمود علوی بر عهده دارد.

وزارت امور اقتصادی و داراییمتن مورب یکی از ۱۸ وزارتخانهٔ دولت ایران و مسؤول تنظیم سیاست‌های اقتصادی و مالی کشور، اجرای سیاستهای مالیاتی و برنامه همکاری‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری‌های مشترک با کشورهای دیگر است.

هم اکنون علی طیب نیا وزیر امور اقتصاد و دارایی جمهوری اسلامی ایران است. طیب نیا توانست بالاترین رأی اعتماد تاریخ جمهوری اسلامی ایران را از مجلس شورای اسلامی بگیرد.

اجرای تکالیفمتن مورب مربوط به امور پولی، بانکی، بیمه‌ای، ارزی و اعتباری کشور که به موجب قوانین و مقررات موضوعه به عهده وزارت امور اقتصادی و دارایی محول می‌گردد. اجرای مراقبت عمومی واردات، صادرات، قراردادهای بازرگانی، موافقت‌های پایاپای و اعمال مقررات گمرکی درباره معافیت‌ها و ممنوعیت‌ها. ایجاد تسهیلات و کمک‌های لازم به کارگران و کشاورزان در خرید سهام واحدهای تولیدی مشمول قانون گسترش مالکیت واحدهای تولیدی. ایجاد تسهیلات لازم در پرداخت‌ها از طریق واگذاری تنخواه‌گردان حسابداری به دستگاه‌های اجرائی. تخصیص اعتبارات لازم برای هزینه‌های جاری و عمرانی با همکاری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و ابلاغ آن به دستگاه‌های اجرائی مربوط.

 پرداخت اعتبارات مصوب بودجه کل کشور اعم از اعتبارات جاری و عمرانی و اختصاصی به حساب‌های بانکی وزارتخانه‌ها و موسسات و سایر دستگاه‌های اجرائی و نیز پرداخت بدهی‌ها و وصول مطالبات ناشی از اجرای برنامه‌های عمرانی گذشته. پرداخت وام و اعتبار به دولت‌ها و موسسات خارجی و بین‌المللی و همچنین تحصیل و استفاده از وام‌ها و اعتبارات خارجی.

وزیران درجمهوری اسلامی ایران علی اردلان (۱۳۵۷) ابوالحسن بنی صدر (۱۳۵۷-۱۳۵۸) محسن نوربخش (۱۳۵۹-۱۳۶۰) حسین نمازی (۱۳۶۰-۱۳۶۴) محمد جواد ایروانی (۱۳۶۴-۱۳۶۸) محسن نوربخش (۱۳۶۸-۱۳۷۲) مرتضی محمدخان (۱۳۷۲-۱۳۷۶) حسین نمازی (۱۳۷۶-۱۳۸۰) طهماسب مظاهری (۱۳۸۰-۱۳۸۳) سید صفدر حسینی (۱۳۸۳-۱۳۸۴) داوود دانش جعفری (۱۳۸۴-۱۳۸۷) حسین صمصامی (سرپرست) (۱۳۸۷) سید شمس‌الدین حسینی (۱۳۸۷-۱۳۹۲) علی طیب‌نیا (۱۳۹۲-اکنون)

وزارت امور خارجهمتن مورب یکی از ۱۸ وزارتخانهٔ دولت ایران است و در کنار شورای عالی امنیت ملی وظیفهٔ رسیدگی به امور بین‌المللی کشور را به عهده دارد.

معاونت اروپا و آمریکا: مجید تخت‌روانچی معاونت امور حقوقی و بین‌الملل: عباس عراقچی معاونت عربی و آفریقا: حسین امیر عبداللهیان معاونت اداری مالی: مهدی دانش‌یزدی معاونت آسیا و اقیانوسیه: ابراهیم رحیم‌پور معاونت کنسولی، امور مجلس و ایرانیان: حسن قشقاوی سخنگو و رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای: مرضیه افخم رئیس مرکز آموزش و پژوهش‌های بین‌المللی: هادی سلیمان‌پور

وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی از وزارتخانه‌های جمهوری اسلامی ایران است. این وزارتخانه علاوه بر مدیریت و نظارت بر مراکز بهداشتی و درمانی کشور، مدیریت دانشگاههای علوم پزشکی را عهده‌دار است. نام این وزارتخانه از ابتدا تا چند سال پس از انقلاب وزارت بهداری بوده است. تصدی این وزارت را سید حسن قاضی زاده هاشمی بر عهده دارد.

وزارت بهداشت و درمان مؤسسات ملی بهداشت سازمان نظام پزشکی

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایران پس از تصویب مجلس شورای اسلامی در ۸ تیر ۱۳۹۰[۱] و تصویب شورای نگهبان در ۱۲ تیر[۲] در راستای طرح کوچک‌سازی دولت با ادغام سه وزارت رفاه و تامین اجتماعی، کار و امور اجتماعی و تعاون تشکیل شد. تصدی این وزارت را علی ربیعی بر عهده دارد. وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایران پس از تصویب مجلس شورای اسلامی در ۸ تیر ۱۳۹۰[۱] و تصویب شورای نگهبان در ۱۲ تیر[۲] در راستای طرح کوچک‌سازی دولت با ادغام سه وزارت رفاه و تامین اجتماعی، کار و امور اجتماعی و تعاون تشکیل شد. تصدی این وزارت راعلی ربیعی بر عهده دارد.

داریوش فروهر (دولت موقت) محمد میرمحمد صادقی احمد توکلی ابوالقاسم سرحدی‌زاده حسین کمالی سید محمد جهرمی عبدالرضا شیخ‌الاسلامی اسدالله عباسی علی ربیعی

وزارت کشور  نام یک دستگاه دولتی است که به اداره امور درون‌مرزی جمهوری اسلامی ایران می‌پردازد. عبدالرضا رحمانی فضلی در حال حاضر وزارت کشور را بر عهده دارد. زیرمجموعه‌های وزارت کشور در هر استان عبارتند از: استانداری و فرمانداری. از مهمترین وظایف وزارت کشور برگزاریانتخابات می‌باشد. این وزارتخانه دارای ۵ معاونت وزیر می‌باشد.[۱] وزیر کشور همچنین می‌تواند جانشین فرمانده کل قوا در نیروی انتظامی و نیز رئیس شورای امنیت کشور باشد.

 

تأمین و حفظ امنیت داخلی واستقرار نظم و آرامش در کشور و ایجاد هماهنگی بین دستگاههای اطلاعاتی، انتظامی و نظامی و حفاظت از مرزها. تمشیت امور نیروی انتظامی. تلاش در جهت تحقق و توسعه آزادی‌های سیاسی و اجتماعی در چارچوب قانون اساسی و سایر قوانین کشور و تأمین توسعه سیاسی و اجتماعی پایدار و ارتقاء سطح مشارکت عمومی. زمینه سازی برای فعالیت مطلوب احزاب و تشکل‌های سیاسی وغیر دولتی و نظارت بر فعالیت آنها. هدایت و راهبری و پشتیبانی شوراهای اسلامی و نظارت بر فعالیت آنها. ایجاد نظام مطلوب تقسیمات کشوری. هماهنگی و هدایت استانداران برای تحقق سیاست‌های عمومی و برنامه‌های دولت. سیاست گذاری، راهبری و نظارت بر امور مربوط به اتباع و مهاجرین خارجی. اجرای سیاست‌های عمومی دولت به منظور پیشبرد برنامه‌های اجتماعی، اقتصادی و عمرانی. برنامه ریزی بمنظور انجام امور انتخابات. هماهنگی در جهت توسعه امور عمرانی شهرها و روستاها و هدایت و پشتیبانی فنی اجرایی شهرداری‌ها و دهیاری‌ها و نظارت بر اجرای قوانین و مقررات مربوط به آنها. برنامه ریزی و اعمال مدیریت در جهت رفع بحرانهای ناشی از حوادث طبیعی و سوانح غیر مترقبه. شناسائی وتعیین هویت ایرانیان

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
پایان نامه ، پروپوزال و مقالات دانش آموزی و دانشجویی
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    میزان رضایت شما از سایت؟؟
    آمار سایت
  • کل مطالب : 1787
  • کل نظرات : 85
  • افراد آنلاین : 17
  • تعداد اعضا : 399
  • آی پی امروز : 1227
  • آی پی دیروز : 587
  • بازدید امروز : 2,311
  • باردید دیروز : 1,034
  • گوگل امروز : 77
  • گوگل دیروز : 178
  • بازدید هفته : 3,345
  • بازدید ماه : 7,303
  • بازدید سال : 109,414
  • بازدید کلی : 3,129,468